Fijne Sinterklaas!!!

Aan iedereen die het gaat vieren vanavond: een heel erg fijne Pakjesavond gewenst!

En denk even aan die arme Matthijs, die baalt als een stekker dat hij het allemaal mist… Aan de andere kant is hij ook wel weer gefascineerd door het Kerstspektakel dat we sinds Kuala Lumpur aan het meekrijgen zijn. In KL bleef het beperkt tot een kerstboom in de hal van het hotel en zoetsappige kersliedjes in de lobby, en veel kerstdisplay in het winkelcentrum bij de Petronas Towers.

In Singapore ging het nog een stapje verder, met overal kerstversiering, tot in de Zoo toe.

En hier heeft Matthijs zich al zitten vergapen aan een helemaal echte Santa Claus, die met een ongelooflijk chagerijnig kijkende en als kerstengel verklede baby op schoot foto’s liet maken. Dat gaat zeker niet de laatste zijn, heb ik zo’n vermoeden.

Wij gaan ons binnenkort verdiepen in het kopen van kerstcadeautjes voor de ouders van Katrina, bij wie we voor de Kerst zijn uitgenodigd.

Maar eerst nog pepernoten, marsepein en chocoladeletters bij jullie. Veul leut!

And, for the non-Dutch (and also for the Dutch, come to think of it) followers of our blog: nicked from Robert Portier, the Dutch NOS-correspondent in Australia (@robertportier on Twitter), a very sharp analysis on the Dutch Sinterklaas tradition by American stand up comedian D. Sedaris: http://t.co/7euc5y3f (audio – the video that goed with it is quite stupid).

Location:Yallambie, Melbourne, Australia

3 gedachten over “Fijne Sinterklaas!!!

 1. Wat een reis, wat een feest!
  Hier is het afwachten wanneer er aan de deur wordt geklopt. Ik weet niet of Sint en Piet komen, buiten is het koud en guur. Wat verlang ik naar de warmte, maar niet naar de enorme regenbuien, die jullie hebben getroffen.
  Geniet van Australië.

 2. Thx, super Sinterklaasfeest gehad, zowel op school, in de buurt als thuis. Inmiddels is Sinterklaas weer vertrokken en verandert Nederland binnen 1 dag in een kersttafereel (ook gezellig), maar wij zitten nog lekker aan de pepernoten en chocoladeletters hoor. Beetje te veel ingekocht…. Leuk dat jullie zijn uitgenodigd bij K’s ouders. Zondag 23 dec komt de Adams family bij ons. Dit jaar zijn er best veel gezellige schaatsbanen met uiteraard ook een koek-en zopiekraam gecreëerd, als ze zin hebben gaan we met hun er heen. In december zijn er superveel leuke activiteiten, dus ze zullen zich niet vervelen als ze weer terug zijn van vriendenbezoek en skiën. Dikke kussen aan jullie alle 4. Anouk en Britt hadden t er gisteren nog over dat jullie twee weken na A’s verjaardag weer terugkomen….

  • Nog een tip voor tussen Kerst en Oud & Nieuw: in het Huygenspark in Den Haag (parkje een beetje schuin ‘onder’ station Hollands Spoor) wordt tussen Kerst en Oud & Nieuw altijd Carnivale gehouden: een soort ouderwetse kermis, met nostalgische attracties zoals een rariteitenkabinet, een vlooiencircus en een vuurspuwer. Leuk voor met de kinderen. Je moet alleen niet op de eerste dag gaan,en niet te kort na openingstijd, want dan is er niet zo veel te doen. Het leukst is het rond en net na etenstijd.

   Zoek even op internet op ‘Carnivale Den Haag’, dan kom je er wel uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.