Soms…

…is het zooooooo jammer dat je je camera niet op tijd bij de hand hebt.

Zoals vandaag. Omdat de National Mosque gesloten was voor het publiek op vrijdag (we hadden nog zó de website gecheckt!!) hadden we het educatieve programma voor Matthijs maar even geruild voor een voor de kinderen eigenlijk veel vermakelijker activiteit: de waterspeeltuin onderaan de Petronas Towers.

Ja, ook wij zagen wel dat de meeste kinderen vanaf een jaar of 8 min of meer volledig gekleed in dat water rondplonsden, maar onze koters waren niet helemaal de enige met de stuk bloteriger badkleding aan die we in het Westen gewend zijn (al deden de ruimtepakken waarmee de spierwitte, hoogblonde Zweedse kindjes in ons resort op Ko Lanta te water gingen niet onder voor de zwemburka’s van de moslimkindjes hier). De behoofddoekte moeders om ons heen keken dan ook niet anders dan vertederd naar ons kroost.

Maar als je een Westerse begin-twintigster bent, is hartje Kuala Lumpur niet de beste plek om gehuld in slechts een minuscuul bikini’tje met de kinderwaterpret mee te willen gaan doen.

Dat leken drie dames zich niet te realiseren toen ze, met op de achtergrond het vrijdagmiddaggebed uit de nabijgelegen moskee, in de boven beschreven kledij wat afkoeling gingen zoeken. Anders reageerden ze wel erg verbaasd toen binnen een paar minuten na hun te waterlating de ene na de andere voorheen zeer discreet opgestelde politie-agent woedend op een politiefluitje blazend opdook en een van hen de waternimfjes bruusk uit het water en in een sarong dirigeerde.

Gelukkig voor de deernes bleek Kuala Lumpur de primitievere vormen van disciplinering van schenders van de goede zeden niet meer te bezigen, en bleef de correctieve behandeling beperkt tot een forse reprimande. Blijkbaar onvoldoende voor de dames om te begrijpen dat hun volgende actie, in hun bikini gaan zonnen op enkele tientallen meters dichter naar de moskee toe, ook niet echt een blijk van begrip voor de normen van een gematigd Islamitische gemeenschap was. Toen was echter wel slechts één blik van een politiedame voldoende om ze met het nodige gezucht toch weer een sarong te laten aantrekken.

We hadden de politie-actie zo graag voor jullie op camera vastgelegd. Maar soms realiseer je je achteraf pas dat wat je hebt gezien een gemiste kans van formaat was. Daarom zullen jullie het moeten doen met een foto van de zedendelinquenten in – licht ‘afgezakte’ (jaja…) – sarongs, met op de achtergrond de ruim 10 minuten aanhoudende stroom mannen die net de moskee uit kwamen.

Location:Kuala Lumpur, Malaysia

3 gedachten over “Soms…

  1. Ze deden het er gewoon om. Ofwel om ze daar effe lekker te choqueren ofwel om te kijken wat er zou gebeuren ofwel om die mannen de ogen te doen uitpuilen (en die van Patrick ook)! Haha. Tja, je ben t hoor en je wild (met d!) wat….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *