3 gedachten over “Sign in our bungalow-bathroom

 1. Zo’n baaldag tussendoor mag best wel ‘ns. Jullie zijn het veel te goed gewend. Als Bangkok zo positief uitviel, waarom Thailand dan gewaardeerd met maar een 1? Hoe hebben de kiinderen alles doorstaan? Waren ze inmiddels voldoende hersteld? Verder maar een poosje het verstand op nul en uitblazen en genieten maar!

  Liefs, Pa

  • We zijn inderdaad te goed gewend geraakt in de afgelopen maand…

   Maarre… Thailand een 1 omdat het tot gisteravond vooral ontbrak aan de oprechte en belangeloze vriendelijkheid, het joviale en de wil om anderen van dienst te zijn, zoals we dat wel in Vietnam en tot gisteravond nog niet in Thailand hebben ervaren. De sfeer is in Vietnam gewoon prettiger.

   Overigens hebben we de scores inmiddels al wat positiever bijgesteld, zoals je kunt zien. Een heleboel dingen zijn beter geregeld in Thailand dan in Vietnam, zoals de ‘overnight’ treinreizen. Maar we vinden de Vietnamezen domweg prettiger mensen dan de Thai, en dat bepaalt de sfeer van een land wel heel erg.

   Maar zolang we de door Thaise travel agents geregelde transfers maar vermijden, denk ik dat Thailand weer snel gaat bijtrekken in de score. In elk geval is het eten en het weer tot nu toe beter dan in Vietnam. En over beide hadden we al niet te klagen…

   De kinderen zijn gelukkig weer helemaal de oude. Gek genoeg lijkt het gesjouw van de afgelopen week hen eerder goed dan slecht te hebben gedaan. Beide hadden een forse verkoudheid overgenomen van Patrick, met hoesten en flinke koorts die met de meer dan 30 ˚C in Hue en Bangkok niet sneller omlaag ging, maar sinds gisteren gaat het weer uitstekend met ze – ondanks de vervelende reis.

   Zo, en nu gaan we weer even genieten van de behoorlijk smerige Vang Trang-wijn uit Dalat die ik voor Patricks verjaardag heb gekocht, maar waar we nu pas aan toe komen. In de 27 ˚C van de Ko Lantase avond smaakt hij nog best aardig – zo lang je van een smaak houdt die het midden houdt tussen Retsina en een zeer liebliche Moezel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.