Flappen

Ruim 600 Thaise baht moesten we vandaag afrekenen in de 7-11 op de hoek – zo’n €15. Dus ik haal een flap van 1000 tevoorschijn. Geleerd uit de Reisgids voor Moeilijke Landen van Jelle Brandt Corstius: ‘maak grote coupures zo snel mogelijk klein’ Ik overhandig dus het biljet van 1000, maar de dame achter de kassa kijkt ineens diep ongelukkig en schudt met haar hoofd. Ze neemt het biljet niet aan.

Wat is er, vraagt P van achter me. ‘Ze heeft volgens mij niet terug van 1000′, leg ik uit. Tja, dat is dan niet anders, want ik heb geen 600 meer in kleine coupures. Bovendien: wat is dat nu voor een onzin, niet terughebben van 1000?

Ik leg uit dat ik niets anders heb. Nog steeds neemt ze het biljet niet aan. Ze wijst naar buiten, naar de ATM. Maar ik ga echt niet pinnen voor zoiets stoms als geen wisselgeld.

We besluiten te blijven staan tot ze het biljet kan wisselen.

Ik laat haar de inhoud van m’n portemonnee zien om aan te tonen dat ik het echt niet kleiner heb. Triomfantelijk trekt ze een van de andere 1000-biljetten tussen de stapel uit, en opent met een lach de kassa. Oh, is die dan wel goed?

Ja, die is wel goed. Ik kijk nog eens goed naar het biljet waarmee ik geprobeerd heb te betalen. 1000 Vietnamese dong – oftewel zo’n €0,04.

Oeps.

Location:Ko Lanta, Thailand

2 gedachten over “Flappen

  1. Leuk geprobeerd met die wisseltruc! Pas maar op met jullie 100€-biljetten… Heb je nou helemaal geen verslag meer van je vorige avonturen? En hoe houden de kinderen zich?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.