Oohh, what cute little boy! May I take picture?

Matthijs is er geloof ik wel klaar mee. Met die honderden (echt!) vrouwen die hem tot nu toe hebben gevraagd of ze met hem op de foto mogen. Een keer heeft hij er een ijsje als beloning uit weten te slepen, maar de rest van de tijd kruipt hij liever weg voor al die ongevraagde belangstelling.

Kim trekt ook bekijks, maar die zit hoog en droog in de rugdrager. Wie een foto met haar wil, zal die ouwe knar van haar pa of moe er ook op moeten zetten, en dat maakt het al een stuk minder aantrekkelijk. Ze krijgt daarentegen wel heel veel wangenknijpjes. En in het Water Puppet Theatre had Kim net zo veel belangstelling van de prachtige dames achter de microfoons en instrumenten als zij had voor hen. Goeie ruil, dus!

En ook bij ons draait het bijna de hele dag om de kinderen. Moeten ze eten, drinken, uitrusten? Kim kan, als ze wil, als een roos slapen in de rugdrager (de buggy ligt werkeloos in de badkamer van het hotel sinds we in Hanoi zitten – absoluut onbruikbaar hier), en is een ster in het nemen van powernapjes: een kwartiertje pitten, en ze kan er weer helemaal tegen. Met Matthijs is het andere koek, maar die is dan weer vrij makkelijk te paaien met een ijsje en het wijzen op de duizenden eigenaardigheden die dagelijks aan hem voorbijtrekken in het Hanoise straatleven.

Dus eigenlijk valt het allemaal wel mee. Eten gaat goed: Matthijs is gek op de soepen hier, en Kim heeft een reuzelol met noedels, schuift moeiteloos de goedgevulde rijstloempia’s naar binnen, en knaagt met meer belangstelling dan succes aan alles wat op onze borden ligt – inclusief de chilisaus… Drinken is ook iets om goed in de gaten te houden in de 34 graden van Hanoi. Maar ook dat lukt goed: Kim drinkt alles waar vruchtensap in zit, en Matthijs alles wat koud is.

En wij? Ach, tussen de bedrijven door komen wij ook uitstekend aan onze trekken. En eerlijk is eerlijk: wij slepen de kinderen mee, want die zijn net zo blij als ze op de hotelkamer de boel op stelten kunnen zetten. Al keken ze wel hun ogen uit in het poppentheater en vond Matthijs de 1000 jaar oude boeddhistische tempel die we vandaag bezochten ook erg mooi – vooral toen hij wierook mocht branden.

En eerlijk is eerlijk: wij vinden het ook geen straf om op de heetste uren van de dag weer effe te relaxen in een koele hotelkamer terwijl de kinderen bijslapen.

Vanaf morgen hoeft Matthijs 3 dagen lang nauwelijks te lopen, want dan zitten we op een boot op de wateren van Halong Bay. Benieuwd hoe dat bevalt.

Kortom: het bevalt ons alle vier wel hier. Alleen zou Matthijs graag wat minder en wat ongestoorder willen rondlopen…


[Typische pose van Matthijs hier: volledig wegkijken en -kruipen. Gelijk heeft-ie.]

Location:Hanoi

4 gedachten over “Oohh, what cute little boy! May I take picture?

  1. Leuk om in gedachten weer even in Hanoi te zijn. Fijn dat de kinderen zich zo goed aanpassen. Leuk he, die poppen! Op het water nu gelukkig een stuk rustiger dan in de straten met die miljoenen brommers! Ga zo door en geniet!
    (O)pa

  2. Ja, dat blonde koppie heeft aantrekkingskracht… Nu, Matthijs, onze tip voor jou: vraag bij iedere foto geld voor een ijsje, heb je de hele vakantie (gratis) ijs! Wrs voor de hele familie haha.

  3. Sterker nog: Matthijs, jij vraagt om een ijsje, en Ma en Pa om een kleine bijdrage… zo wordt de reis misschien nóg winstgevender…;-)
    Knuffel van Kalinka en Lukas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.