The Halong Bay Way

Geen idee of het altijd zo gaat in Halong Bay, maar wij vonden het in elk geval erg opmerkelijk.

Tuf je met een groep van 22 man naar Halong Bay, ga je lekker eten, zwemmen en kayakken met z’n allen tussen de schitterende krijtrotsformaties in de baai, blijkt ineens in de namiddag dat er twee mensen zijn verdwenen van de boot. En dat niet alleen: er zitten ineens twee nieuwen op de boot die er daarvoor niet waren, maar op hun dooie akkertje over het dek kuieren en in het zonnetje gaan zitten. Wat is er gebeurd? Zijn de twee verdwenenen uitgewisseld? Hebben die nieuwen zelf ook niet door dat ze in een ander gezelschap zijn dan eerder die dag?

Hoe dan ook, de boot keert terug naar de kayakplek, maar de twee blijven weg. En dan vertrekken we weer en gaan doodleuk in de zonsondergang zwemmen.

En net als de zon achter de krijtrotsen verdwijnt, raast er ineens een speedboat voorbij. Twee mensen op de boot zwaaien. Het zijn de vermiste Singapurians. Fijn dat ze terugzijn, maar de nieuwen zijn er ook nog steeds. We besluiten om het maar te houden op een Halong Bay Mystery.

En zou het ook typisch Halong Bay’s zijn dat je in een Halong Bay Pearl Farm een versgekweekte parel uit een oester pincet, en dat hij dan bij het bekijken uit de handen van een van de toeristen valt en bijna in de kieren tussen de planken van de gammele vloer van de drijvende parelfarm terug in zee dondert, maar nog net gered kan worden door een welgemikte stamp van de slipper van degene die hem liet vallen?

Hoort het er ook bij dat je degene die een foto gemaakt heeft van jou met je dochter in je zwemvest in de kayak om te mailen, maar vergeten is om jou haar e-mailadres te geven, 24 uur later weer tegenkomt in de stomende straten van eeuwig druk Hanoi?

Geen idee, maar it happened in Halong Bay. With us.


Enne, even voor degenen die ons blog puur voor de reisinfo in de gaten houden: over anderhalfuur vertrekken we naar het station voor de nachttrein naar Sapa in het noorden. In de loop van zondag (maar dan slapen jullie nog!) zijn we dan weer terug in Hanoi, en maandagavond gaan we dan weer met de nachttrein naar Danang / Hoi An (wat eigenlijk dus gewoon Hanoi is, maar dan met de letters in een andere volgorde…).

Tot in Hanoi of Hoi An – in welke lettervolgorde dan ook!

Location:Hanoi – net weer en nog net

6 gedachten over “The Halong Bay Way

  1. Ontzettend grappig om te lezen, gelukkig geen echte vermisten. Wat een mooie foto vanaf de boot met prachtig uitzicht. M & K beseffen niet hoeveel geluk ze hebben, maar jullie des te meer. Nu al een hele mooie reis lijkt me.

  2. Mooi he, die baai… Hebben jullie de drijvende stad ook nog gezien? Hoe vonden de kinderen het? Mooie foto. Krijgen we de kayakfoto ook nog te zien? En hoe zit het met die parel(s)? Met 22 man zou je een aardig snoertje kunnen rijgen… Liefs, en kusjes voor de kinderen

    • Meer dan een foto tegelijk toevoegen aan de blog duurt eeuwen en is erg omslachtig. Misschien openen we nog wel ergens een gallery, maar bij deze blog is het maximaal 1 foto per posting. We laten sowieso de rest wel zien als we weer thuis zijn!
      Als je met ‘drijvende stad’ de diverse drijvende vissersdorpen bedoelt: yep, die hebben we gezien!

  3. Ha….oosterlingen – kan ik nou wel ’n beetje zeggen! Wat verkeren jullie in sprookjesachtige omgevingen en al wat Vietnamees geleerd? Ook ‘ns ’n kiek van jullie 4ren mogelijk? Op naar ’t volgende avontuur!
    BIG hug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.