Nog twee maanden

Over precies twee maanden is het zover: dan stappen we met z’n vieren in een Boeing 777 op weg naar Singapore, op weg voor de grootste trip in het bestaan van het leven van ons gezin.

Voor Matthijs klinken die twee maanden als een eeuwigheid, wij vragen ons vooral af of we alles voor elkaar krijgen wat we voor die tijd nog moeten en willen doen. Alleen al de lijst van vrienden en familie die we nog willen zien voor we vertrekken. De voornemens zijn er, maar ik vrees dat het allemaal een beetje te ambitieus is.

Maar we hebben niet alleen maar op onze luie bips gezeten de afgelopen maanden. Alle vliegtickets zijn gekocht, de correspondentie met Nick en Katrina, de Melburnians(?) die 2,5 maand in ons huis zullen bivakkeren met hun twee zoontjes, is zo’n beetje geïntensiveerd tot tweedagelijks, kattenoppas Marja (‘oh, weegt-ie maar 7 kilo? Dat valt nog mee…’) is bezocht, en Matthijs en Kim hebben hun tweede serie (reis)vaccinaties alweer doorstaan (bij mij is de blauwe plek van de eerste serie van 3 bíjna weggetrokken).

Tussendoor moeten we vooral niet vergeten dat het stiekem ook gewoon ontzettend leuk is om plannen te maken. Hoe lang blijven we in Hanoi? Is het beter een tour van meerdere nachten te boeken in Halong Bay, of willen hebben we het na een nachtje wel gezien? Boeken we de treintreis van Hanoi naar Danang vanuit hier, of reizen we eerst naar Singapore? Welke zuid-Thaise eilanden doen we aan als we van Bangkok naar Singapore treinreizen? Wat doen we in Bangkok Patrick’s verjaardag, in Melbourne op de mijne? Van die dingen. De ‘Universele Reisgids voor Moeilijke Landen’ van Jelle Brandt Corstius is voor de voorbereidingen op situaties waar je hier thuis om gniffelt, maar al rondreizend in de Moeilijke Landen die we nu willen gaan aandoen, toch maar liever niet aan den lijve ondervindt.

In de komende 6 maanden houden we jullie allemaal via deze blog zo veel mogelijk op de hoogte van ons reilen en zeilen. Wie zich afvraagt waarom we dit in hemelsnaam doen met twee kleine kinderen: blijf ons blog vooral volgen. Het zal weldra blijken. Hoop ik. En anders hebben we misschien een saaie middag net iets interessanter gemaakt.


Voorlopig is het voor de kinderen nog volop plonzen in een badje in de tuin in – hopelijk – tropische temperaturen. Kunnen we ons alvast een beetje voorbereiden.

1 gedachte op “Nog twee maanden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.